Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Je nisu prjevare, finansije, težak život...nego plač djeteta...ako nemate štra pisati, radje ostavite praznu bijelu kocku na tome mjestu nego ovo...
Koji je cilj objave ovih podataka? Znači, ne trebamo ni imati djecu, ni brak. Posao je stresno raditi. Šta vi kliksovci (da prosti narod) hoćete da prenesete narodu? Dajte ljudi educirajte se malo.
Ja spavam u prosjeku 4 sata tokom noći, a nemam bebu pa opet funkcionišem koliko toliko normalno po danu (uz 3-4 kafe). Doduše vikendom spavam po 10-12 sati noću pa donekle namirim.
Plač djeteta riješi se tako da se daju tablete za spavanje i nakon toga spava beba ko zaklana.Probudi se ujutru oko 9 i to je to.
I da jos dodam..nije nimalo lako biti ni otac (mislim na prave, odgovorne muskarce koji se brinu kako da izdrzavaju porodicu i kako da odgoje dijete/djecu). I takvim ocevima je podjednako tesko, kao i majkama. Pogotovu u ovakvom vremenu.
Kako ima glupih komentara..Samo oni koji nemaju djecu mogu pisati ovako glupe komentare. Sta ko moze govoriti o djeci, o placu, o bebama, o postoporodjajnoj depresiji kad nema djece..Uhvatite se igrica i facebook-a ako nemate sta pametnije reci. Vi ste na tom nivou, a treba biti zreo za neke stvari u zivotu. Nistu vam sigurno ni pelene otpale sa gu*ice, a smatrate se pametnim da komentarisete zene i porodjaj. Ma nemate vi pojma (pojedini) sta znaci nositi dijete 9 mjeseci u stomaku, sta znaci poroditi se. I vjerujem da je Bog pametno odlucio kad je dao sposobnost zeni da samo ona moze nositi i radjati djecu. Ima i svakavih zena, kao i muskaraca, ali "posao" majke (mislim na pravu majku koja rodi dijete jer ga je zeljela) nije nimalo jednostavan.
@Zensko Divna logika, nama je privilegija da ginemo u ratu, jel? I dojit ce i mijenjati pelene ako ja donosim hljeb u kucu, necu ja sisu da mu dajem?
dobro si povukla paralelu između rata i poroda.muškarci manje depresivni izlaze iz rata i manje kukaju nego današnje zene poslije poroda.
Pa Zivko, neki kuc.in sin koji misli da je dijete samo majkino je guzio tu lijenu ku.rvu, vjerovatno sa nadom da ostane trudna, da bi mogli zajedno ODGAJATI djecu. Barem predpostavljam... Ja prosto ne mogu da vjerujem da postoje osobe koje i dan danas misle da je posao odgajanja dijece samo majcin. a ovo: "u zadnje vrijeme se sve više govori o postporođajnoj depresiji.To naše majke i nane nisu imale ili nisu potencirale." - nije ni cudo sto smo gdje i jesmo kao drzava. sta doktori znaju, nasi muskarci to najbolje dijagnoziraju. samo nemoj potencirati, i sve je u redu! trpi. a mi muski cemo u rat svakih 50 godina jer se ne mozemo dogovoriti. ko je vidio pricati o necemu, pih, sta ce ti to, to nasi ocevi nisu radili. mi cemo isto ko i zadnjih 100 godina. super nam je i tad bilo!
OVO JE TACNO KOD NAS KAD SE 6 OSOBA SPRCA U JEDNOIPOSOBAN STAN...MUZ; ZENA, PUNICA, PUNAC, NANA + BEBA....JBM TI ZIVOTNI STANDARD i OVU ZEMLJU.
zene treba tada samo nogom u glavu
Eh koliko bi samo supruznika sve dalo da moze cut plac svog djeteta, niste ni svjesni vi koji se radi toga rastajete, ako ima i takvih budala.
Pa nisam iznenađena.
Po ovim dosadasnjim komentarima ispada da majke radjaju djecu samo sebi, dok dovoljno ne odrastu da ih babuke mogu voditi na utakmice i u kafane. Zajedno ste ih pravili izvolite se zajedno i brinuti o njima.
I zaboravio sam reci da podržavam živka josila mada je on to komentarisao na malo izravniji način nego sto to mogu pojedini prežvakat.u zadnje vrijeme se sve više govori o postporođajnoj depresiji.To naše majke i nane nisu imale ili nisu potencirale.Sadašnje majke bi da nakon poroda najrađe budu oslobođene svoje djece na jedno tri godine po mogucnosti da provode negdje na moru uz povremeno viđane sa djecom kad je lijepo vrijeme i mogu sa njim na kafu u neku baštu.
Kas roditelji budu umaženiji od beba neminovno se desi razvod.
hahahaha-a lijepo ga bilo umakati svake noći? A sad him smeta plač? Mrššššš.....