Bebe
109

Patchwork: Simpatičan hobi rođen iz ljubavi prema djeci

Klix.ba
Ljubav prema djeci može stvoriti i ljubav prema hobiju koji osobu pretvara u kreatora dječijeg magičnog svijeta.

Iako se većina roditelja odlučuje da predmete za novorođenče kupe u specijalizovanim prodavnicama, pojedini će se ipak opredijeliti za spretnost svojih ruku.

Takva je i Jasna Abazović koja je nakon prinove u porodici prepoznala svoj talent koji je danas prerastao u impresivan hobi kojeg je nazvala Jasnin Patchwork.

"Ja sam se uvijek voljela igrati sa 'krpicama' tako da u meni još uvijek vjerovatno čuči dijete. Kada su moji unuci došli na svijet željela sam im napraviti nešto unikatno kako bi se pokrivali i po tome puzali. Naravno, moralo je biti postojano i pamučno. Ubrzo su i druge mame uvidjele moju strast i okušale se u nečemu sličnom za svoje bebe. Svakako, sve je to unikatno i personalizovano", rekla je Abazović za Klix.ba.

Njen cilj je u početku, ali i sada, bio napraviti nešto novo i nešto jedinstveno, a ne serijsko i konzumentno što može imati svako.

"Pošto sam ja perfekcionista i veliku pažnju posvećujem detaljima, ne odustajem dok ne uradim 'patchwork quilt' onako kako sam zamislila da bude u konačnici. Također, mislim da sam svoje ideje uspjela približiti i drugim mamama", objasnila je Abazović.

Patchwork quilt je termin koji se koristi u izrađivanju prekrivača koji na svojoj površini imaju dizajnerske detalje, a koji se sastoje od šivenih materijala.

"Imam još ideja i možda jednog dana proširim vidike, ali o tome ću razmišljati kada se za to stvore uslovi. Što se tiče eventualne zarade, ona je mala jer u principu samo opravdam uloženi materijal. Ipak, ovo je prvenstveno jedan veoma interesantan hobi, a ne biznis. Svakako, mladi koji se odluče da svoju kreativnost pretvore u posao to zaista i mogu", kazala je kreatorka zanimljivih dječijih prekrivača.

"Bitno je reći da ništa ne može doći preko noći, ali ukoliko se žele baviti nekim sličnim hobijem preporučujem da budu samo svoji, strpljivi i istrajni. Ukoliko se sve poklopi, onda će i uspjeh doći sam po sebi", zaključila je Abazović.