15. decembra u Centru za zdravo starenje
0

GuGu bazar i Pomozi.ba zajedno nastavljaju humanu misiju

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Centru za zdravo starenje u Sarajevu (ulica Azize Šaćirbegović 96.) u subotu 15. decembra održat će se 23. po redu GuGu humanitarni bazar.

Od ovog mjeseca GuGu bazar djeluje sa Fondacijom Pomozi.ba i zajedničkim snagama nastavljaju plemenitu misiju pomaganja drugima.

Sva GuGu ponuda bit će po 1 KM, a i HU Miris će izložiti robu po vrlo prihvatljivim cijenama čiji će prihod služiti za stipendiranje socijalno ugrožene djece.

Pored GuGu proizvoda i ovaj put posjetioci neće ostati gladni zahvaljujući samohranoj majci Mahiri koja kuha za vas da bi prehranila svoju djecu, a bit će tu prisutni i drugi komercijalni izlagači koji humanitarno djeluju, a to su Sabaheta Koshi, kolačići Mali Princ, Tesnim art nakit i Ekobeba.

"Ovaj put, pored porodica kojima kontinuirano pomažemo, imamo posebno plemenit cilj. Dio sredstava ćemo odvojiti za plaćanje postoperativnog oporavka petogodišnjeg dječaka Tarika Hadžirovića kojem je zakazana operacija očiju, a što njegova samohrana majka penzioner ne može sama finansirati", saopćili su organizatori.

Također, GuGu Pomozi.ba i ove godine će pripremiti paketiće za mališane, štićenike humanitarnog udruženja Dobro, koji ih drugačije ne bi dobili. Ukoliko imate stvari koje se mogu koristiti za paketiće za djecu do tri godine (slatkiši, grickalice, higijenska sredstva, nove igračke, šalovi, kape i rukavice i sl...), GuGu Pomozi.ba vas poziva da ih donirate i usrećite što više mališana.

Na Bazaru će biti i kompanija IZI mobil koja će besplatno djeliti telefonske brojeve uz jedan lijep dodatak, a to je da svi oni koji budu koristili i dopunjavali te brojeve od dopuna ide 10 posto u humanitarne svrhe dok god je taj broj aktivan.

"Dođite, donirajte, obucite sebe i svoje najdraže za sitne novce, družimo se ugodno i zajedno pomozimo onima kojima je pomoć potrebna. Dobro se dobrim vraća i naše je samo ono što damo", stoji u saopćenju organizatora.