Strog i kod kuće
53

Gordon Ramsay neće ostaviti svoje bogatstvo djeci, a ne dozvoljava im ni da putuju prvom klasom

L. R.
Ramsay brani svojoj djeci da budu vegetarijanci (Foto: EPA-EFE)
Ramsay brani svojoj djeci da budu vegetarijanci (Foto: EPA-EFE)
Slavni kuhar Gordon Ramsay odlučio je da svoje bogatstvo ne ostavlja svojoj djeci, a kako navodi postoji niz pravila koje moraju pratiti dok su maloljetni.
Ovaj britanski kuhar nije samo strog kada je riječ o kulinarskim emisijama koje vodi. On također ima pravila koja njegova djeca moraju poštovati. Naime, Ramsay ne planira svoje bogatstvo ostaviti djeci te smatra da se u životu moraju sami snaći.

"Njima definitivno ne ide i to ne na zloban način, nego da ih ne razmazim. Jedino što sam dogovorio s Tanom je da dobiju 25 posto pologa na stan, ali ne cijeli", izjavio je kuhar još 2017. godine.

U medijima je objasnio stroga pravila koja njegova djeca moraju poštovati pa se tako na listi mogu pronaći neka neočekivana pravila poput korištenja isključivo ekonomske klase, dok on i njegova supruga putuju prvom klasom.

Osim što im ne daje veliki džeparac, djeca moraju štedjeti za odjeću te sami plaćati svoje račune za telefone i autobusne karte. Također kako bi uopšte dobili džeparac, moraju ga zaraditi tako što će pomagati u kućnim poslovima.

Ramsay, koji je inače poznat po vulgarnim izjavama, svojoj djeci brani da psuju te im ograničava pristup tehnologijama. Pravilo koje nije iznenadilo mnoge jeste da svojoj djeci brani vegetarijanstvo. Jednom je za medije čak rekao da bi ih stavio na ogradu i ubio strujom ako postanu vegetarijanci.

Ovaj pedesetšestogodišnjak i njegova supruga Tana zajedno imaju petero djece: kćerku Megan, blizance Jacka i Holly, kćerku Matildu i sina Oscara. Gordon je nedavno slučajno natuknuo za medije, da on i supruga planiraju još jedno dijete.