Komentari (290)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta cemo kad djeca pocnu tuci roditelje
...dobro je ako ih samo budu tukli,u Americi imas ovaj zakon pa djeca ubijaju roditelje ili odu s puskom u skolu pa potamane pola razreda...za 10 godina to mozemo i ovdje ocekivati...
Vjerovatno su ga roditelji naucili od malih nogu da tucom sve postizes.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Saće roditelji organizovat proteste sa motom "niko nama neće određivati kako da vaspitavamo i kažnjavamo djecu" ili "Dok je pod mojim krovom ja ću da ga bijem koliko mi se bije".
...pa tako i treba...sta treba da djeca biju roditelje kao u Americi???...ili da idu po skoli i ubijaju svoje vrsnjake...???
ili "Nisam ga rodio da ga neko drugi bije"
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
ne podržavam maltretiranje djece al ovim zakonom ćete još veću bagru praviti... ne kažu džaba da je batina (prut haha) iz dzeneta izašla.
prvo treba izdefinisati sta potpada pod fizicko kaznjavanje djeteta ... ako cuska ili puc po guzi smatraju pod fizickim kaznjavanjem djeteta ona je lose, uglavnom sve sto usvajamo sa zapada ispadne lose na kraju ili to nas mentalni sklop nije spreman da prihvati
izvinite ali kad ga vidim da je uzeo makaze da ih gurne u utičnicu, prvo ću urliknuti, pa ga istulehati preko "sepeta" na guzici, pa sebe šakom u glavu što ga ne pazim nego čitam klix
Šta njih briga kako neko odgaja svoje dijete? Između ostalog, eto oni će znati kad je mama malo pucnula sina ili kćer jer je bio/bila neposlušna. Najgore od svega što oni ovo nazivaju tako grubo. Dijete se mora nekad i pucnuti po guzi, drugačije ne može. Djetetu ne možeš nikada govorom sve dokazati, objasniti i zabraniti. I ko da čovjek u današenjm vremenu ima vremena da za svaku stvarcicu djetetu objasnjava. Radije i prutic ponekad i malo šake po guzi, nego da me sramoti po prodavnicama, u gostima, prevoznim sredstvima itd. Baš zbog ovih koji savjetuju pricajte djeci, objasnite im ovo ono, današnja djeca i jesu derišta.
"I ko da čovjek u današenjm vremenu ima vremena da za svaku stvarcicu djetetu objasnjava." Moramo naci vremena. Moramo. To su nasa djeca. Odgoj djeteta treba biti prvo preventiva, kad dodje do belaja, kasno ga je kaznjavati.
Dok je mene moja mama fizički kažnjavala, ja sam poštovao starije, i nisam psovao, nisam glumio barabu, bio sam kulturan i nisam gurao nos gdje mu nije mjesto... A sad djeca sa 10 godina psuju mater dedi od 60, puše, piju, drogiraju se... Mama hvala tebi sto sam popio i šamar koji, da nije toga, ko zna šta bih ja danas bio!
To će biti da dijete prijavi na određeni broj ako ga tuku, vjerovatno. Može svako dijete po jednom prijaviti, jer kad policija uradi zapisnik, i babo dođe kući, prebiće ga ko "vola u kupusu", i neće mu više naumpasti da prijavi. Elem, niko više od mene ne bi volio da ovo zaživi, ali...teško.
Lijepi TITO I MILICIJA prvo te prebiju pa pitaju sta je bilo a kad te kuci vrate BABO te prebije i prije rata se na prste jedne ruke brojali kriminalci!!! Sipka Prut iz Raja Dzeneta izasla!!!
mene moji roditelji nisu tukli, nego su me ucili....pa sam zbog tog zavrsio fakultet
Svako kažnjavanje? A šta se pod tim podrazumijeva? Kako su svi počeli tražiti i dobivati svoja prava(cuke,mace,okorjeli kriminalci koji glume psihijatrijske bolesnike nakon učinjenog djela i svi ostali u svrhu svoje lične koristi) otišli smo u k.....c. Bome ja pamtim očev kaiš i hvala mu na tome.Moje dijete ne može niko voliti više od mene i niko mu ne može želiti više dobrog od mene.....pa tako ako bude potrebe za pljesku po turu i dobit će je.Ne u svrhu da ga ozlijedim.Ama ljudi moji....gledam po ulicama ponašanje djece prema roditeljima i pitam se ko je koga rodio? I ko je gazda u kući? E pa do sada nisam imao potrebe izvlačiti kaiš :-D sve smo rješavali razgovorom. Ali ako budem morao......i bit će.Ja sam ga rodio,odhranio,školujem i nema tog zakona koji će me spriječiti da mu odalamim roditeljsku samo ako bude potrebe. Bolje i to nego da postane kriminalac,narkoman
Povisiti ton na dijete spada u zlostavljanje? Sta jejos zlostavljanje? Strpati dijete na spavanje u pola 9 ako bi se ono i dalje igralo? Tjerati dijete da jede povrce? Pretjerujete.
U odgoju treba imati mjere...svake minute.
treba biti granica u svemu, jer djetetu mogu ostati psihicki problemi, ukoliko je roditelj prekomjerno nasilan. međutim, iako nisam voljela prutic, jos kada sama moram da ga uberem :)))) manji siba previse, a deblji jbg boli :)))) ipak sam zahvalna svojim roditeljima na strozijem odgoju jer da nije bilo tako, ne bih sada bila ovo sto jesam ...
Tacno je da ne bi bila to sto jesi, ali mozda bi bila nesto bolje. Porazmisli o tome. Mozda su te tvoji roditelji tom sibom ipak samo ostetili.
IceQueen, svako naravno ima pravo da odgaja svoje dijete kako zeli, al eto vidis da se ja i te sibe s podsmijehom sjecam ... znaci nije toliko strasno bilo ... nisu me stalno mlatili hahahaha dovoljno je koji put, al se znao red neki u kuci i roditelji su se postovali. zgrozila sam se ljetos na moru kada kcerkica mami kaze da je krava :( sad je krava a kasnije ko zna sta?!? ja svoju mamu ne bih tako mogla nazvati ... bili su uz mene kadgod mi je trebalo i odgojem samo usmjeravali, a vidjela i svijeta i zavrsila fax, radim, hvala Bogum, nista mi ne fali! Do neba sam im zahvalan na svemu!
Ovim zakonom daju djeci za pravo da rade sta hoce. Užass!
sta je mogu sto znas dijete kazniti samo fizicki,
oroboros niko te nije nista pitao
Zna li iko ko je ovaj retard i može li mu se kako pomoći? http://i.imgur.com/SLIblOk.png Ovo radi skoro svaki dan. Teška dijagnoza. :D
Prilično sam siguran da su Dunga i Pretorijanac isti lik. :D
Glupa EU i njeni smijesni zakoni! Normalno da kad budem imala svoje dijete da cu ga mlatnuti kad uradi nesto sto ne treba i da zna za ubuduce, kao sto su mene moji i nikada mi to nije padalo na pamet vise i hvala im! Ne kaze se dzabe batine su iz raja izasle... Naravno samo po guzi haha
Haj što si glupača ali što se hvališ tim?
Joj klofam te