Nije neprihvatljivo nego neustavno. CIK treba da sagleda mandate i zakletvu izabranika koji se bave ustavnim nadležnostima izvan USatava BiH i da im oduze mandate. Ili da podnesu ostavku ! Osim CIK istovremeno i SIPA i državno tužilaštvo, krivično djelo nasilno mjenanje UStavnog poretka ! http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42436/pisi_propalo_evo_zasto_je_dodikov_zakon_o_ustavnom_sudu_osudjen_na_neuspjeh.html
SIPA treba samo privede gospođu Zovko te da je radi uticaja na saučesnike i svjedoke zadrži mjesec dana u prtivoru ! Još bi bilo potrebno pozvati gospodina Dodika u tužilaštvo u Sarajevu , kad može u IStočno Sarajevo doć radi ovoga može malo skoknut i do Tužilaštva BiH. Tako bi ova priča bila završena za sva vremena, i i Mile bi završio sa politikom. Čović bi nakon epizode imao kronične tikove, jer ebi ga ne može se svaki put ukrasti kompletan predmet od tužilaštva !
@frka Do hapšenja očekujemo intenzivno praćenje i nadzor nad učesnicima današnjeg sastanka te izuzimanje pismnea i mjera koja su namjeravali poduzeti u nrednih 15 dana radi udruženog krivičnog djela pod parolm: svi smo pa haj nek neko krene na nas ! Zapamptite prvesti samo kolovođe Borjanu Krišto i Milorada Dodika i ova će se vlaška bratija rabježat na sve strane svijeta !
Prikaži sve komentare (33)