Naravno da ima MRSA,...ako se Njemačka ne može riješiti MRSA i svake godine umre par hiljada pacijenata na posljedicama bolničkih infekcija,... šta onda očekivati od naših prljavih i buđavih bolnica.
Mda... ovo gore je sve laicko panicarenje. Od alkohola koji se OMG! "razrjedjuje vodom" do detekcije bakterija tamo gdje nisu skodljive. Usta su nam puna bakterija no ne skode nam tamo. No recni se po ruci pa pljuni na to pa da vidis veselja od infekcije. A alkohol se razrjedjuje jer je 50-70% etil alkohol EFIKASNIJE dezinfekciono sredstvo nego 90-100%. Em sporije isparava i tako duze djeluje, em prolazi kroz celularne membrane mikroorganizama. 90+ samo spali vanjski zid membrane.
@dundjerbob Isti koji se zale na razrijedjen alkohol ce bez ikakvog razmisljanja uzeti rakije za dezinfekciju - koja je sama po sebi upravo to, rastvor alkohola. Jer da nije rastvor potrovali bi se kad je piju. 90+ alkohol unistava proteine. Sto je sasvim slucajno bas materija od koje su nam svi organi pa cak i kosa i nokti.
Prikaži sve komentare (70)