Nikoga cini se ne interesuje realni sektor. Odluka o operizavinju toplog obroka bice sprovedena iskljucivo na stetu radnika!!! Poslodavci ce jednostavno umanjti platu radnicima za iznos koje ce se oporezivati ( 100-200 KM), ili ga umanjiti u visini poreza. U ovom slucaju niko nema koristi od povecanja poreza, samo ide iskljucivo na stetu radnicima. Zar je moguce da djubrad ne interesuje to, a i da ce se svi mirno pomiriti s tim. A sindikalce treba posuti benzinom .........
Promijeni dilera. Koji to radnici imaju vise od 400 KM toplog obroka? Samo oni koji su uhljebljeni na budzetu pa ce znaci drzava samu sebe da oporezuje.Ovo na realni sektor uopste ne utice.
@vizitor Porez na topli obrok je oko 70%. Obzirom da u vecini slucajeva u privatnim firmama poslodavac isplacuje minimalac i maksimalni topli cca 17 KM znaci da iznad 8,5 postoji jos 8,5KM koji ce se oporezivati. 8,5 X 22 dana= 187 KM 70%= 130 KM Ocigledno si malo neinformisan ili glup, kao i vecina nasih ljudi koja ne konta sta ce se desiti nakon usvajanja ovog zakona.
Prikaži sve komentare (96)