Pa logicno vidi se. Po USA sve rekordi, od 110-120 F bilo, rutinski preko 104 F il 40C na zapadu tamo. I na istoku i sjeveru ne znam da je bilo sparine ko sad, ko da je jug. Onda citam po Arabiji, rekordi do 130F, preko 50C. Pa u California i na zapadu susa vec godinama, i nema snijega na planini zimi i slabo kise da napaja. Cak je jedan od uzroka rata u Siriji bila susa i zagrijavanje.
Logika, sva ova silna 'neprirodna' industrija, zagadjenje, 'extra' gasovi, Co2, methane, kemikalije, vec 200 godina pumpamo, od industrijske revolucije, i sve vise stalno, i nikad kao sad, pohlepa i globalizam. A oni Kinezi, Indijci, Afrikanci 'tek krenuli' sa industrijom. I onda eksponencialan rast populacije, vec 8 milijardi i samo raste, a prije 100 godina bilo samo 2 milijarde. I dodaj na to sjece sume, drveca, prasume, zagadjenje voda, rijeka, grijanje okeana, itd. Nemere tako.
Mislim da sam cuo negdje da su 2 milijarde ljudi 'maksimum' da planeta moze podnijeti, ovako kako trosimo resurse danas. Da prolazi eto jedva. Indijanci su bili i ostali u pravu, oni su rekli ovo sve i predvidili kad su ih Ameri ocistili i odveli u rezervate, ukrali im zemlju. 'Necete moci jesti i piti novac'. Oni su bili 1. 'environmentalisti', i ostali dan danas.
Prikaži sve komentare (42)