Vjerujte agnostik,ateista ili cak deista su najbolja opredjeljenja jer ljudi razmisljaju svojom glavom ne moze ih neko prevariti mrznje nema nego gradi se ljubav ali tu ljubav konstantno unistava religija cijelo vrijeme podijeli narod i to je sve i manipulise njima jos uz to im i uzme pare na kulturan nacin a da to oni i ne prepoznaju.
Tako je brt. Za ateiste: Postavlja se pitanje zasto postoji nesto umjesto nista?! To nesto sto ne mozemo objasniti je Bog. Svi smo mi Bogovi. I kamen i voda, vatra, zrak..... Neki prosvjetljeni genijalci (poslanici) su pokusavali da priblize (objasne) ljudima Boga kako bi vodili kvalitetniji nacin zivota (u to vrijeme, na tom mjestu), sto se kasnije iskoristilo tj. iskoristava. Religiju dozivljavam kao umjetnost i sve to je lijepo, samo sto ljudi, kako je vec receno, ne razmisljaju!
Ateizam, agnosticizam, islam, kršćanstvo, budizam itd... sve su to pokušaji nalaska obrazloženja vlastitog postojanja. Nekom je dovoljno kad mu se kaže da Bog daje kišu i ostalo te se moli istom za te stvari. Nekom nije pa razmišlja dalje.
Prikaži sve komentare (328)