ovo je rezultat kratkovidne, diktatorske i genocidne politike Brke. Prosjecni Bosnjo Turkofil ce reci da je Brko izdigao Tursku i pretvorio je u svjetsku ekonomsku silu - sigurno ekonoska situacija se je poboljsala, Turska je puno rasla u zadnjih 10 godina i dosta su zemlju izgradili. To mu se treba priznati. Ali Brko unistava ono sto je Ataturk uradio - tj hoce da ponovo pretvori Tursku u sultanat, a ne modernu demokratsku republiku koja ce jedan dan uci u EU
@patos - kako mislis? koliko ja znam, na zapadu se ne blokira FB ili YouTube sedmicno. Ne hapse se novinari koji su protiv rezima (tj Brke). Ne sterminiraju se Kurdi ili Armenci - inace, ne zive 10M Europljana u Turskoj nego obrnuto. Jos kad bi im vize ukinuli, ostao bi Brko i oni seljaci iz unustranjih djelova Turske gjde je zivot kao prije 200 godina. Turska je razvijena na Europskoj strani i oko Ankare - ko je, kao ja, posjetio citavu drzavu zna da je to na razini Albanije.
@patos - osim toga snaga Turske je u brojevima i velicini zemlje. U Bih ogroman broj naroda nikad nije bio van BiH i sad, nakon genocida i domovinskih ratova, prodaje se ta ideja da je Turska razvijena.. ma gdje je razvijena? pa ukupni BDP Turkse je polovina SPanjloskog, koja ima 35M stanovnika manje i to je u PM vec 3 godine radi krize. VIdjet cemo kako ce stajati iduce godine kad izbroju realni efekat manjka turista ove godine.
Prikaži sve komentare (40)