Franjo Josip u Bosnu posla Kalaja, "svi bosanci tako on zalaja", tako su srpski nacionalisti napadali politiku smirivanja međunacionalnih tenzija na prostorima Bosne, nakon bune, tkz. nevesinjske puške, od 1875-e do ulaska Austrougarske 1878-e, koja je pokrenuta iz Srbije, nakon ćega je došlo ne velikog napredka u svim segmentima pa samo, kakvo bi bilo stanje, da se je nastavilo takvim tempom ukupnog razvoja, da se to opet, nije zaustavilo sa sarajevskim atentatom.
Osim što je AU usput malo vješala ljude po gradovima? Jbga, nisu svi bili Srbi pa da je i tebi svejedno, zar ne? Razvoj? LJudi napravili puteve da mogu efikasnije pljačkati rudnike i sjeći šumu. To po meni nije razvoj. Da sam živio u to vrijeme, bio bih sa Mladom Bosnom i velikim Gavrilom. Evo i sada ti sjedi Austrijanac u Sarajevu, gospodari. Samo nema više Srba da se bune. Slabo nešto napreduje, jel tako?
@neednolog hahaha AU je jedina svjetla tocka u BiH zadnjih 500 godina. Srbi su se tada priljucivali teroristickim grupama iz istog razloga kao i 90-ih.
Prikaži sve komentare (90)