Živimo u ovom gradu od dana do dana.Razmišljamo o kvaliteti vode za piće iz ćesmi nakon zavrtanja pa puštanja vode, razmišljamo o psima po sarajevskim ulicama, o žoharima po stanovima, pacovima oko zgrada, razmišljamo o parkovima posranim od kerova koje nova BH "aristokracija" voda, gdje se djeca više ne mogu igrati, razmišljamo o prljavoj Miljackoj, o kvaliteti hrane koja nam se servira po samoposlugama i pijacama. Sjjetim se i ljudi u Gradu i Kantonu njihovim plaćama i poslu i sve je jasno.
@sagi.... ništa ti nemoj previše razmišljat, slabo ćeš išta smislit; već priupitaj svoje roditelje i ostale starije za koga su glasali u novembru 1990, i zašto su doprinijeli razvaljivanju SFRJ, SR BiH... u kojoj se radili kolektori i slične stvari, s perpektivom da za stvarno prorade...
@kupo Iskreno, baš me briga za nečim od prije 26 godina, što je u biti ne važno za ovo o čemu govorim, jer gledam što se danas radi u ovom gradu i tko danas u ovom gradu vedri i oblači i sređuje potrebe građana.Ovo je 21. stoljeće čovječe i pusti mi kako su stvari bile krasno riješene bile u AU mnoarhiji ili za NDH ili za Tite, ja živim danas i govorim o ovom danas, što kritiziram i čemu se suprotstavljam kao čovjek.
Prikaži sve komentare (86)