Milo pametan. Stavio popove i hodže pod svou kontrolu i ima samo problem sa SPC i zato je tu Crnogorska pravoslavna crkva. Milo napravio plan da istjera SPC lagano slijedećim metodama: 1. Oduzeti imovinu SPC, 2. Pojedinim svećenicima zabraniti rad u CG, 3. Uvesti dozvole a rad sveštenim licima (2/3 ih neće dobiti odmah a kasnije niko), Gdje nema SPC neće biti ni Srba nacionalista - mirna i stabilna država za vijeke vijekova. Stavi samar vjeri i država jaka.
Samo da se ne zaboravi da je i Crna Gora bila agresor na Republiku Bosnu i Hercegovinu i da dijeli krivicu zajedno sa Srbijom. Hvala i dovidjenja.
To nije bila poenta moje konstatacije. Presuda međunarodnog suda nije to potvrdila i samim tim te države nisu krive (iako se sve zna ne smije se reći). Moja poenta je kada imaš skupinu budala okupljenih i indoktriniranih od strane jedne crkve (vjere) da rade o glavi državi onda postupiš poput Henrija VIII ili Franje Josipa. Henry je osnovao svoju crkvu a Franjo odvojio Islamsku zajednicu BiH od Turske. Samar na leđa i diktiraj tempo pa te svi slušaju.
Prikaži sve komentare (45)