Rekao je Muhammed s.a.w.s. : pred kraj vremena pojavit ce se MLADI i GLUPI momci, pozivat ce se na govor najboljeg covjeka poslanika a.s., a nece biti na njegovom putu, pozivat ce na islam, a njihov iman nece prelaziti njihova pleca, izlazit ce iz vjere kao sto strijela izljece iz luka. To su današnje haridžije isilovci. Citava islamska ULEMA se SLOZILA JEDNOGLASNO da je ISIL HARIDŽIJSKI POKRET. Nisu to oni sto imaju brade i prodaju voce i povrce kod nas, to su sekte koje se odvajaju od svega.
Vidimo da se ISILU vecinom prikljucuju DJECA koja su u islamu pola godine i tek se skinuli sa CALL OF DUTY igrica, pa su zeljni nekakvog ratovanja i DZIHADA, a ne znaju ni definiciju DZIHADA. Kako ce znati kada u ISILU NEMA NITI JEDNOG UCENJAKA PRIZNATOG U SVIJETU! Ko ih uci, ko im FETVE daje? Daleko su oni od ISLAMA, a njihove najvece zrtve upravo jesu MUSLIMANI. Imaju sva svojstva haridzija i za njih je Muhamed s.a.w.s. rekao da su najgori od svih bica.
Zato da se ne bi svaki brat sa bradom osudjivao iz neznanja, prihvatite se SERIJATSKOG ZNANJA I PRAVILA, KUR'ANA, HADISA, STAVOVA HANEFIJSKOG MEZHEBA o onome gdje vam se pitanja javljaju, tek tada cete shvatiti ko je na pravom putu, sta je ISIL, ko su haridzije, te da VEHABIJE NE POSTOJE. ISIL je mix agenata, placenika i mladih glupih ljudi koji nemaju osnovna znanja, pa ih se kontrolise vadjenjem fetvi iz KONTEKSTA.
Prikaži sve komentare (349)