Problem vam je bolnica Gale, a ne pricas kako ste vi, Vlada kantona kao osnivac, po zakonu DUZNI servisirati zastarjelu med. opremu ili kupiti novu, a ne da se ova zdr. ustanova dodatno zaduzuje... Na zadnjoj sjednici donijeli ste odluku da ste saglasni da se ova zdr. dodatno kreditno zaduzi za 16 mil. KM, ko ce to vratiti? Upravo je Vlada postavljala te silne direktore kako su se mijenjale fotelje, zasto se ne istrazi ko je vise kriv za tolike dugove i neracionalno zaposljavanje podobnih?
i Rudnici su vas dugogodisnji problem, ako nista ne uplacuju zasto im ZZO godinama ovjerava knjizice? I kako je uopste moguce da posluju pozitivno kad su im skoro svi prihodi od korisnika zdr. zastite tj. od nas gradjana. Zar po nekoj logici ne bi trebao sav novac koji se unese u zdravstveni sistem odnosno ZZO da se vrati njegovim korisnicima kroz zdravstvenu zastitu? Od cijih para onda ove ublehe grade sebi zgradu ZZO i kancelarije?
Od cijih para onda direktor Begic dodjeljuje sebi nagrade za najmenadzera i sl.? Od cijih para uposljavaju podobne pripravnike?
Prikaži sve komentare (34)