Pa ne logicno je da ima par hiljada tih direkt pristalica, kad znamo da je par stotina vec bilo u Siriji, neki se vratili neki jos tamo, znaci to je samo onih sto su imali 'muda' otici tamo. Koliki je tek onda njihov network, mreza ta vehabijska, i utjecaj, i podrska, sto ideoloska sto direkt materijalna. Tako nesto, par hiljada, u to ne brojim ove razne 'simpatizere' preko interneta i ljude sto ih brane ko 'bracu', al se 'ne druze' direkt s njima.
Al nesto kontam, Bosna postade pravo internacional, 'moderna' globalisticka zemlja. Sve glavne probleme svijeta imamo u malom. Amerikanci, Rusi, EU, cak ima Kineza migranata i trgovaca, onda nasa 3 plemena, 2 Kriscanstva zapad i istok, i Islam, pa onda naravno ove vehabije i ISIL 'borci' i Saudijce i Turke, pa onda globalizam, privatizacija, prodaja drzavne imovine i prirode stranim 'investitorima i bankama, pa zagadjenje rijeka i zraka, nestanak ribe i ciste vode, itd.
Bas ono svijet u malom i sve one 'udarne' teme i problemi i dogadjaji i akteri su zastupljeni u Bosni. Ko neki mikro eksperiment, pravi mali svjetski al Bosanski lonac. Interesantno, i avanturisticki i misteriozno kad tako gledas. Mogli bi tu situaciju i haos promovirati za turiste, avanturu, pravo jedinstveno iskustvo, sve na jednom mjestu, svi glavni globalni trendovi i struje i zbivanja u malom, na okupu, uz cevape, kafu i rakiju i cigansku muziku, i relativno sigurno ono jos uvijek.
Prikaži sve komentare (379)