Citat: Napominju da je kažnjivo svako spaljivanje otpada u kućanstvima i upućuje se poziv da se u slučaju sumnje, takva nedozvoljena postupanja prijave nadležnim inspekcijama općine! TAKO JE ! A GRADNJU NEBODERA NADLEŽNIM ORGANIMA NIKAKO NE PRIJAVLJIVATI, jer bi to moglo bit smijetnja ANEKSIMA ZA DOSTNE spratove ko što je nedavno sa trgovinsko, islamasko -konferencijskim centrom NOVI GRAD ! Izganjo Efendić jednospratni objekt ko da je Sarajervo London a sad se već UFURO na veći broj spratova od Fahre na istom lokalitetu. Gdje je kako kažete samo u zaletu ZAGAĐENJE radi zaustavljanja ruže vjetrova skočilo već za 2000% !! Uhapsit BAkir Proijektanta, načelnika Efendića radi krivičnog djela zagađenja okoline, PA NEK OSTANU U PRITVORU SVE DOK ZAGAĐENJE NE SPADNE, ZNAČI DO LJETA, i prestane loženje !!
Ma daj bolan..ne mogu planine zaustavit strujanje vjetrova..da neboderi zaustave.. Svaki grad u kotlini u ovo doba ima problema s maglom..jer je u rupi.. I da nema grada..ni zagadjenja..opet bi imao prirodnu maglu..ovako je samo "obogacena" ljudskim zacinima
Sarajevo nije u rupi nego u prirodnom kanjonu koji svjež zrak sa JAhorine nosi niz kotlinu rijeke Bosne. London ti je braco ovo sa smogom pretrpio 1954 ! NAkon istih tvrdnji da strujanje zraka niko ne može zaustavit. KAd je umrlo dovoljno Londončana uvedene drakonske mjere. A da ima manje nebodera od Sarajeva a 25 puta više stanovnika, pa uzmite Googlemap pa prebrojite :))
Prikaži sve komentare (78)