_"Podsjećamo, prema dokazima koje je Tužilaštvo pribavilo, postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni Faruk Balijagić i Ado Balijagić počinili krivična djela podstrekavanje na krivično djelo ubistva, razbojništva i teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine." Pa kakvo je ovo naše sudstvo? Držati ljude protuzakonito u pritvoru, čineći pri tom niz bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, na osnovu iskaza lica koja su izvršitelji teških krivičnih djela i koja su poticala osumnjičene na izvršenje djela? Završiti u zatvoru zbog izjave kriminalaca i bez relevantnih dokaza je van zdrave pameti? Vjerujem da je ovaj proces montiran. Vjerujem da je Balijagićima namješteno, odnosno jeftino smješteno. http://www.objektivno.ba/wp-content/uploads/2015/10/Slu%C4%8Daj-Faruk-Balijagi%C4%87-apelacija-Ustavnom-sudu-BiH.pdf
Odakle ti to "bez relevantnih dokaza"? I ne brini se, proceduralna greška je ovdje sitnica koja se može veoma brzo ispraviti.
@pravo i heravo, odavde: _"Takođe, Vrhovni sud Federacije BiH je utvrdio da je istovjetna procesna povreda počinjena jer je produženje pritvora Faruku Balijagiću i njegovom sinu određeno na osnovu korištenja nezakonitih dokaza, te transkripata presretnutih razgovora za koje nije dostavljen dokaz da su vjerodostojni, kao i okolnosti da je odluka o produženju pritvora donesena samo na osnovu iskaza lica koja su izvršitelji teških krivičnih djela i koja su poticala osumnjičene na izvršenje djela koja im se stavljaju na teret, što shodno članu 130. stav 5. ZKP FBiH rezultira isključivanjem krivičnog gonjenja."
Prikaži sve komentare (19)