Kakvo piosrano Banj brdo.To su Šehitluci.Ako išta znaš onda napiši da je to stotinama godina se zvalo Šehitluci,da se Mejdan sada zove obilićevo,Budžak lazarevo. Napišite da se po Bošnjacima i Bosni više ništa ne zove. Sjećam se stare dobre malte gdje je ovakvima kao što sad žive u mom rodnom gradu,naplaćivano ulazak u grad.Džinića palate,Betistana.Hakijine pekare I Bojića Hana.Sve je to netragom uništeno,ljudi protjerani i ti meni sad pišeš da je neki tamo srbin napravio restoran na banj brdu. Budie pošteni pa bar napišite da se to prije agresije zvali kako se zvalo.Ovako zaglupljujete one koji ne poznaju taj grad i stvarate utisak da je to uvijek tako bilo.Kao da za interesre agresora (srbije) radite.
Balince istorija ne krece dolaskom osmanlija kako se prije zvalo nego Banj brdo. Doduse vama poturcenim srbima sve pocinje poturcavanjem.
Pupin,svi vi u sebi imate turske krvi. Nisu vaše matere držale noge skupljene 500 godina. Otud i tolika mržnja prema Turcima i muslimanima,jer ni jedan od vas nije siguran koji postotag gena je turski. Jedno je sigurno,vaša mržnja je rezultat te nesigurnosti i kompleksa koji potiču iz doba Osmanlijskog carstva,odnosno robovanja pod Turcima i njihovim curcima. P.S.ponekad se c čita kao k
Prikaži sve komentare (175)