Sve dok se u BiH vozačke kupuju, ovome neće biti kraja. Budimo realni. Da bi vozač uopšte ikako bio spreman da vozi po ovako gadnim putevima, potrebna je adekvatna obuka svih vozača. A kod nas ni policija, koja bi trebala biti primjer, ne vozi ispravno i auta su im u katastrofalnom tehničkom stanju.
nije poenta u kupovini vozackih, nego adekvatnom kaznjavanju prekrsaja. realno, niko ne izlazi iz autoskole naucen da vozi. iz autoskole izlazis cisto da znas teoriju i da znas kako pokrenuti, promjeniti brzinu, zaustaviti vozilo i kako se parkirati. sve ostalo ucis s vremenom, neko na tudjim, neko na vlastitim greskama, a neko izgubi zivot uceci. a s druge strane, koliko smo korumpirani do srzi, da si naj vozac na svijetu, cesto te nece pustiti da polozis dok neko ne dobije podsticaj u dzep.
Nije tačno! Ja u BiH nisam još vidio stabilnog vozača. To je činjenica. A kako bi ih i bilo, kada tokom obuke nisu prebacili u 4. brzinu a kamo li izišli na magistralu. Po gradovima voze 1.-2. 30km/h i to mi obuka??? Pa onda tata kupi bijesnog Passata a on sa njim na magistrali raspali koliko može. I eto belaja.
Prikaži sve komentare (23)