jos nismo ni svjesni sta su ovi momcui uspjeli.....pobjediti ekipe kao sto su Njemacka, Spanija ili Italija, ciji savezi dugorocno ulazu u kosarku pa sa time i u kadete, je uspjeh koji se ne moze opisati. Jos u finalu dobiti jednu tradicionalno jaku Litvaniju, kojoj kosarka tece kroz vene i to jos u jednoj dvorani gdje nekoliko hiljada gledalaca bezprekidno zvizde 15to- i 16to-godisnjacima je ucinak koji se rijecima ne moze opisati. Ovo je najveci uspjeh bh. sporta. Mozda iz nekog prestizno-marketinkosg pogleda gledano nije (fudbal SP) ali iz cisto sportske perspektive definitvno jeste.
proces cupanja igraca u iz BiH u druge reprezentacije odavno vise nije aktivan kao nekada. Vjerovatno hoce jedan ili dvojica ali pola ih sigurno nece. A za kafice i ovo, dala je Bosna do sada dovoljno primjera kako se iz Bosne moze doci do priznatog svjetskog uspjeha, bilo to u kosarci (Teletovic, Nurkic) ili u nekom drugom sportu (Dzeko, Tuka...), tako da nemamo apsolutno nikakvog razloga da o tome razmisljamo.
svako gleda svoj licni interes. igraci "bjeze" tamo gdje ce se moci bolje pokazati. prije su svi blezali u HR ili SRB jer su imali bolje reprezentacije od BiH. sada su se vremena malo promjenila. pogledaj koliko je igraca iz BiH bilo po reprezentacijama HR i SRB (JU) 2002-e a koliko 2012-te....a pogledaj koliko sada....trend ide u nazad! a ko zeli da igra neka i igra....ja nikog ne molim...
Prikaži sve komentare (168)