Jeste li vi slijepi ili kolektivno ludi? Ukratko - poslodavac moze radniku dati otkaz kad hoce, bio on bolestan ili ne, moze mu definirati gdje ce da radi - mozda i u supi, nema sankcija ako ga ne prijavi, pravno je sada legitiman cak da to uradi, porez ce se prosiriti i na dodatke tipa topli obrok, a kolektivne ugovore ce da ukinu. A zauzvrat ce Vlada da dobije kredit, koji ce opet da sebi u dzep stavi. A vi cete da ga i dalje otplacujete, sada preko jos krvavijih ledja! Zivjeli! Bolju vlast i ne zasluzujete ako je ovo za vas dobra "reforma" zakona o radu. Majko mila!
Nece MMF da da kredite a da ne osigura naplatu nazad ;) pa nisu oni tolko ludi a i naucili su do sada da u BiH krediti nestaju pa ce paziti ovaj put da lova ponovo ne zaluta ;)
mini od rata do danas 90% radnika u ovoj zemlji trpi gora sranja od ovih navedenih. znam po sebi sta sam trpio i znam da nemam dana radnog staza. jednom sam radio 8 mjeseci bez slobodnog dana. u svakoj firmi gdje sam radio trudnice su dobijale nogu. ponavljam da radnice u kladionicama rade minimum 10 sati dnevno bez prava na pauzu i bez godisnjeg odmora. 90% nisu radnici nego robovi. sve to su znali ovi sindikalci i bolila ih ona stvar zbog toga. a sad kad vise nema uhljeba dozivotnog onda im se noge tresu. i da, znam da ces reci zasto se nisam bunio. mi smo i inspekcije znali zvat, oni dodju i kazu "ako kaznimo gazdu 50 ljudi ostaje bez posla, ma kakav on bio i ma kako ih on ne prijavio". drzava ne stiti radnike i zato ta kategorija ne postoji. imas uhljebe i robove
Prikaži sve komentare (428)