Sad se Srbija usrala i moli na koljenima da povuku rezoluciju. Dok su klali i ubijali nisu razmišljali ni o kakvim rezolucijama. Na koncu, šta su toliko zapeli za formulaciju "genocid"? Kažu: bio je zločin, ali genocid ne. Pa dobro, kakav je to bio zločin u Srebrenici? Masovan - ubijeno je 8500 ljudi. Kako se može ubiti tolika masa ljudi? Organizovano i sa velikim brojem izvršilaca. (Neko je privodio ljude, neko ubijao, neko odvozio i neko zakopavao žrtve. Dakle, postojao je sistem). Zašto su ti ljudi ubijeni? Da bi se postigao neki cilj. Dakle, imamo masovna pogublljenja u kojim učestvuje veći broj organizovanih učesnika koji su dobili naređenja od nekoga ko je postavio neki cilj. Neka Srbija nađe drugi izraz za organizovana masovna ubistva koja imaju cilj ako im riječ GENOCID toliko smeta. Suštinski se ni tada ništa ne bi promijenilo. Počinili su strašno zlo koje ne mogu umanjiti odbacivanjem riječi genocid. Ne mogu nikakvim riječima oprati davno uprljani obraz.
Mladjo..genocid je tvoja gramatika! treba pod hitno rezoluciju usvojit da se Mladji usta zašiju da ne vrši konstantan genocid nad riječima.. bolan, orangutan bi više suvislih riječi sklopio u prosto proširenu rečenicu. čak mi te je malo i žao..
Pa srbi su rehabitobali Dražu, glavnog fašistu ovih prostora. Kao nije on kumovao sa Hitlerom. Eto baš nije a cijela svjetska javnost ga svrstava u sile osovine, njega i srpski narod sa njim. Ti pricas o I pa II S. RATU. Eto sada na osvetu se vadite i pravdate genocid. Po tebi bi bilo izgleda uredu da sada bosnjaci pobiju par Hiljada srba, hebi ga IZ OSVETE. Eto nabijem Ja tebe i tvoju retoriku.
Prikaži sve komentare (279)