danas otvorenjem nove fabrike violete su politicari dokazali zasto im je stalo da se drzavne firme privatizuju... da nema konkurentnosti i da mogu lakse krasti. Kako je violeta mogla uloziti 40 miliona maraka u fabriku, tako je i dita mogla zaraditi i otplatiti kredit koji je pretezno zaduzivan zbog izmirenje plata pojedinaca. Bravo gospodzi Busuladzic! Da pozivis, a i da tvoja ideja potraje!!!
ne znam po cemu je nebulozna? Koji to veliki proizviodzac (nije bitno koji proizvod) koji je pod drzavnom palicom, a da funkcionise? Uhljebe su stavili da nista ne rade, a ljudi koji su (kao sto je gospodza Busuladzic) sklonuli u stranu i nedaju im pravo glasa jer je to protiv interesa vladajucih stranaka. Ukoliko ne uspije prodaja, ostali su bez rijeci hvale kako su oni "zaradili" prodajom neke fabrike... Krivaju su toliko s*bali, kad bi se i nasao neko da pokrene proizvodnju onakva kakva je bila - nema joj pomoci.
dobro druze, u pravu si! samo pazi sljedecu rijec sto cu napisati - ALI! kod nas u drzavi sve postoji ALI, pa i za kapital koji je drustveni rad stvorio. Mi ne govorimo o bivsoj drzavi nego o sadasnjoj. Sta je bilo bilo je, ali sta radimo da do toga vise ne dodje? Mi samo hvalimo potez Dite, umjesto da izadjemo na proteste, uzmemo motku i natjeramo ove nehl***vice koji su doveli do ove situacije, da nesto rade ili da idu osim sto se bore samo za svoje fotelje i ko ce vise nagrabiti... Kod nas u drzavi ce za koji godinu, a u nekim gradovima i jeste, kriminal postati zanimanje tj. u oglasima ce biti raspisivani konkursi za kriminalce...
Prikaži sve komentare (59)