Kamo srece da su svi vjernici, ali istinski vjernici! Uzmite Vedu, Kur´an, Bibliju, Hagadu i ostale vjerske knjige i nigdje necete naci da zagovaraju nasilje, mrznju, netoleranciju, korupciju, kriminal, terorizam i ostala zla koja danas vladaju svijetom, a koja se pripisuju vjeri i istinskim sljedbenicima vjere. Upravo zbog toga sto su se ljudi danas udaljili od vjere i sve se vise udaljavaju, imamo ovo sto imamo!
Ne znam sta si ti citao, ali Kuran i Biblija su pune mrznje i nasilja. I jedni i drugi otvoreno pozivaju smrt jevreja i svih nevjernika.
Regert, daj mi dokaze za to sto si rekao. Evo tebi jedan od mnogobrojnih iz Kur´ana da to sto si ti rekao nije tacno. “Ne grdite one kojima se oni, pored Allaha, klanjaju, da ne bi i oni nepravedno i ne misleći šta govore Allaha grdili. Kao i ovima, tako smo svakom narodu lijepim postupke njihove predstavljali. Oni će se, na kraju, Gospodaru svome vratiti, pa će ih On o onom što su radili obavijestiti.“ (Prijevod značenja El-En`am, 108). Evo ti jos jedan. „I Allaha obožavajte i nikoga Njemu ravnim ne smatrajte! A roditeljima dobročinstvo činite, i rođacima, i siročadi, i siromasima, i komšijama, bližnjim, i komšijama daljnjim, i drugu svome, i putnicima-namjernicima, i onima koji su u vašem posjedu.“ (En-Nisa 36. ajet) Samo reci koliko ti treba, mogu ti pisati do sutra.
Prikaži sve komentare (133)