Kao Bošnjak, musliman, stvarno se stidim pojedinih komentara koju pišu maloumnici koji nisu poput mene, ko mlad insan, pomirisali rovove i ne znaju šta je rat. Fuj, bagro jedna. Žalim policajca, ali ja žalim i ovog momka što su idioti isprali mozak nečim što nikad nije bilo u tradiciji našeg naroda. Islam naših nana i deda je ovim maloumnicima veći neprijatelj od bilo čega.
lako je isprati mozak nekom kome su četnici ubili najmilije,onom je samo trebalo reći: da ti srbi nisu ubili babu drugačiji bi ti život bio,a onaj ko ga je ubio živi slobodno,radi u policiji,ima posao ,platu,porodicu koja ga sa osmjehom dočekuje kod kuće,a ti nadničiš za koju marku,nemaš uslove da se oženiš i osnuješ porodicu,kod kuće te čeka samo stara majka koju svaku noć čuješ kako plače,šta misliš ko je kriv za to?
zadnji put kada sam provjeravao, ovo je bila pravna država, imala je svoj državni sud koji je tretirao takve stvari. A ovi spinovi oko toga da li je bio ili nije ubijeni policajac u ratu, samo govore da je relativizacija ponekad u istoj ravni sa zločinom. Oprosti, ali mene moji nisu nikada učili osveti. Da je pameti, Nerdin bi izrodio svoja pokoljenja, na svojoj rodnoj grudi i učio ih da budu ponosni, ali i hrabari Bosanci, kakvi smo oduvijek i bili. Da je imao pameti, bar bi donio radosti svojoj majci, već ucviljenoj godinama zbog ubistva muža. Ali džaba ja to pišem, ne vrijedi pisati vama, takvim likovima. Žalim svoju mladost koju sam proveo po rovovima Treskavica, Trebevića. Sada mi preostaje da kupim avio karti i zahvalim se Bogu na znanju jezika i mom iskustvu, pa da potražim selameta negdje gdje je bolje.
Prikaži sve komentare (267)