BiH
0

Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović još na saslušanju u SIPA-i

SRNA
Privođenje Kasima Mehidića (Foto: Klix.ba)
Privođenje Kasima Mehidića (Foto: Klix.ba)
Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, uhapšeni nakon terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, još su na kriminalističkoj obradi u Agenciji za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, potvrđeno je Srni u ovoj agenciji.

Mehidić, pripadnik vehabijskog pokreta, uhapšen je juče u Kalesiji. Pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli su stambeni objekat i ostale prostorije koje koristi, a na području Dubnice pretresena je prostorija mesdžida.

Pripadnici Sipe juče su zbog povezanosti sa terorističkim napadom u Zvorniku uhapsili i Hasanovića, koji je i ranije hapšen u akciji "Damask" zbog sumnje da je bio pripadnik "Islamske države".

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti radi rasvjetljavanja terorističkog napada u Zvorniku i dokumentovanja krivičnog djela.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. aprila, uvečer u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Ibrić je likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.