Referendum odnosno otcjepljenje znaci ponistenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, a ponistenjem mirovnog sporazuma vraca se prethodno pravno stanje tj. stupa na snagu Ustav Republike Bosne i Hercegovine iz 1991.(1993./1974.) godine. A po Ustavu R BiH ne postoje sadasnji entiteti osnovani na ratnim zlocinima, nego sest ekonomsko funkcionalnih regija. Osim toga, prekidom mirovnog sporazuma vraca se jos jedno prethodno stanje: RAT!
PO ustavu SR BIH ona je u sastavu Jugoslavije , to je prethodno stanje , a narušavanje mirovnog posrazuma je formiranje OS BIH i policiej BIH , zato su to terosističke snage koja moraju biti ukinute
Ustavi SR BiH i SFRJ su regulisali pitanje samostalnosti Republike Bosne i Hercegovine, a ono sto nije bilo jasno, rijesila je Badinterova komisija. Tu su stvari potpuno jasne tj. Republika BiH je i po domacem i po medjunarodnom pravu izvrsila legalnu i legitimnu disoluciju iz SFRJ. Osim toga po posljednjem vazecem Ustavu SFRJ iz 1974. SR BiH je vec definisana kao drzava koja tvori federaciju! Nemoj da mijesas pojmove Srbija i Jugoslavija - znas da vam se taj cetnikluk obio o glavu.
Prikaži sve komentare (103)