Ekonomska propast sistema zvanog kapitalizam vidljiva je na svakom koraku u svijetu, ali postaje toliko očigledna da to i djeca u osnovnoj školi znaju. Ulazak Hrvatske u EU nije donio ništa napredno, nego njena ekonomija svakim danom propada, mada propaganda punim ustima laže građane. Sistem ide niz brdo i nikakvim reformama se nemože zaustaviti, može samo potpuno u provaliju otići. Spas ipak postoji u promjeni sistema, ali ko ima muda da to kaže i učini.
Opet ti. Dječačić sa CheGuevaea majocom i vjerovatno IPhone-om u džepu. Evo opet dolazi oronuli starac da ti ruši snove. Ne postoji na svijetu nijedna zemlja koja je socijalizmom napravilia bilo kakav boljitak svojim građanima. Kina je prešla na kapitalizam, Rusija je prešla na kapitalizam. Jedino Kuba što drži socijalizam, a tamo se žene sexaju za 5 dolara. Odrasti već jednom, sistem i nije toliko bitan, bitno je da se ne pljačka. A onda može biti i fašizam, i biće svima dobro!
Imas li neki konkretan primjer gdje je propao kapitalizam? Koji sistem ti predlazes, i imas li konktretan primjer gdje je tvoj sistem uspio?
Prikaži sve komentare (129)