Ovdje nije suština što je Anđelina marketinški pokazala ljudskost, nego činjenica da se jedno svjesno ljudsko biće toliko degradiralo da doživljava emotivni šok kada vidi drugo ljudsko biće.. Doživjeti napad panike kada vidiš glumicu ili bilo koga uživo? E pa to je zaista ponižavajući i zabrinjavajući nivo samopoštovanja..
Koji je to? Čovječe.. vezivati pigment i inteligenciju? sramota.. Nedavno sam baš pričala sa jednom gospođom koja dugo živi u Švedskoj i ona mi spomenu da crnci koji žive u toj zemlji imaju solidnih zdravstvenih problema zbog nedostatka vitamina D.. Boja kože je čista generacijska adaptacija na prirodno okruženje.. Svašta..
Ne znam.. tačno je da genetika određuje mnogo toga i da generacijsko prilagođavanje utiče na čitav sistem svake jedinke.. Ali sa aspekta nauke tako nešto tvrditi znajući da svi potičemo iz Afrike je u najmanju ruku čudno, jer je naša prilagodljivost razlog što smo danas tu.. kao vrsta.. Ne znam da li si gledao ovaj dokumentarac? Ja sam iskreno uživala u njemu.. https://www.youtube.com/watch?v=vwa6o-s1Yvs
Prikaži sve komentare (101)