Zaim u videu nosi nošnju naših predaka, turban, minijaturnu bradu (iako su naši pretci imali dužu bradu) i kratke nogavice, što možete i sami primjetiti. Jesu li oni bili vehabije?
Netural, ja sam jedan od tih što govoriš, 'vehabija', tako me zovu iako ja se ne pripisujem nikakvim vehabijama, do Poslaniku a.s. Koliko sam zao i loš prema svojoj suprugi jutros sam joj pravio ručak za danas :( ccc baš sam bezobrazan i papučar. Ti generalizuješ a to ti ne valja, nisu svi takvi iako i takvih ima. Ali da radikalizacija kod pojedinaca, što spominješ da nameću, da su neljubazni, da nisu dobri prema svojim ženama... to je sve posljedica njihovog predislamskog života jer kada živiš čitav život mrzovoljan i neljubazan to ćeš teško promijeniti kakvog god učenja da se prihvatiš.
Nisam ovde došao da se hvališem šta radim za svoju suprugu, ali svoju suprugu poštujem maximalno, nikada na nju nisam digao ruku niti sam ikada zagalamio na nju. Koliko je 'respektujem' da ne ide nigdje na posao, a fakultetski je obrazovana osoba. Jednostavno, nije joj potreban posao jer uživa kod kuće u svim blagodatima i odgaja naš dar od Allaha, našu kćerkicu. Bosanski muslimani jesu na ispravnom putu ako namaz obavljaju, ako Allahu šrika ne čine jer to je prije svega put islama i put Muhammeda a.s. Žena je ravnopravna sa muškarcima, ali u islamskom šerijatu ima jedna stavka koja kaže da je muškarac jedan stepen iznad žene, zbog toga što je glava kuće, što opskrbljuje ukućane onime čime ga Allah opskrbi. A da ćemo samo 'mi' u džennet, to nije relevantno jer ako pustiš bradu, skatiš nogavice a žena ti nosi niqab ne znači da si kupio kartu za džennet. I nijedan od 'nas' ti neće reći da će u džennet ući, to za sebe nisu govorili ashabi r.a. A da smo na ispravnom putu, jesmo kao....
Prikaži sve komentare (84)