Decembra, 2009 Susic je preuzeo reprezentaciju, samo 2 mijeseca nakon sto je pregazena od Spanije u Zenici 5-2. Oba nasa gola su postignuta u 90,92, a objektivno rezultat je moga biti i 7,8 razlike u korist Spanaca.... vecinski sa istom ekipom (Dzeko, Pjanic, Spahic,Misimovic...uz pomoc neiskusnih Besica, Kolasinca, Bicakcica, Hajrovica) na SP i cuvenoj Marakani u Rio De Janeiru nadigrana je velika Argentina i finalist SP. Nas tim je pokazalo puno vise od Svjetskih nogometnih velesila Spanije, Italije, Engleske, Portugala… vrijeme ce pokazati svoje koliko smo neskromni i neobjektivni…
Porediti te dvije utakmice je isto kao i porediti kruske s ventilatorima. Ta utakmica sa Spanijom nije nista znacila. Svakako bi bili drugi u grupi. Tu utakmicu smo bezglavo napadali - nesvojsteno Ciri (upravo onako kako bi Susic to uradio) samo zbog toga sto rezultat nije bio presudan. Isto tako je ta utakmica mogla zavrsisiti i 6:6 da smo pogodili one silne sanse sto smo imali. Bolje poredjenje su dvije utakmice u Portugalu. Kad smo 1:0 izgubili (a moglo je biti 1:1 da je Dzeko zicer pogodio na kraju) i Susicevih 2:6.
Mozemo i ovako. Sa Safetom Susicem smo 15.11. 2011 izgubili od Portugala u kvalifikacijama za EP 6:2. S njime nismo pobijedili ni jednu reprezentaciju iz prvog ili drugog razreda. Izgubili smo utakmicu od Slovacke u Zenici, a samo zahvaljujuci individualnim potezima a Hajrovica, Dzeke i Ibisevica i kvaliteti igraca, kvalifikovali smo se za Brazil. Susic ne zna sastav, ne zna formaciju ... Ne zna govoriti. Argentinu nismo nadigrali, gubili smo sa 0:2 pa smanjili na 1:2. Mi nismo ni blizu Spanije, Italije ili Engleske pa se s njima ne trebamo usporedjivati.Oni su imali svoje probleme. Nas je problem sto mi nismo pokazali onoliko koliko smo mogli, a sve zahvaljujuci nasem treneru i njegovom nepoznavanju taktike.
Prikaži sve komentare (221)