ispricacu vam pricu o religioznom fanatizmu! vec je bilo kasno da me obrezuju, ali dosao je covjek koji je to trebao da mi uradi... sjecam se kao kroz maglu! rekao je da nema potrebu da covjek tu nesto prepravlja jer je kod mene to sasvim uredu, ali i da ce prouciti nesto kod je klecao ispred mene, i tako je i bilo... otisao je godinama kasnije kroz maglu se sjecam da je dolazio, i razmisljam da li sam obrezan ili ne, jer mi je cudno sto imam toliko kozice iako je na meni uradjen neki ritual.nimalo mi se nije svidjelo to sto se radi i dugo vremena sam imao kompleks zbog toga prije nego sto sam smogao snage da napadnem roditelje i da im kazem da mi se to sto sam obrezan ne svidja nikako.oni su mi rekli da je covjek koji je to trebao uraditi rekao da nista ne treba dirati tu, i da ce samo nesto da prouci! kasnije kad vise nisam imao povjerenja u roditelje jer su pricali kao i vi kako je to fino, zdravo, ok, i slicne gluposti, otisao sam kod specijaliste urologa i pitao ga da li je mogu
samo na pregled? kad sam legao na stol pitao me je sto sam dosao, kako se zovem i kad je shvatio kako se zovem prvo me pitao zelim li obrezivanje. rekao sam mu da ne zelim, i pitao "pa zar ja nisam vec obrezan?" i da sam ja dosao da se raspitam da li je moguce kod njih napraviti rekonstrukciju kozice... on je rekao da ja nisam obrezan i tek onda sam povjerovao roditeljima da je onaj sto je dolazio, samo ucio nesto klececi ispred mene!
sve te godine u medjuvremenu sam zelio da se to meni nije desilo, i vjerovao sam da mozda stvarno jesam prosao kao ova nesretna djeca ciji roditelji misle da ako hrane i oblace dijete imaju pravo i da ga sakate po njihovoj zelji... pa nemaju!
Prikaži sve komentare (301)