Ma sa Amerikom ne moze niko ratovati. Ovi se loze na hrabarosti ali bolje bi im bilo da malo razmisljaju. Tako je i Ratko Mladic govorio da mu niko ne moze nista dok nije Amerika stisla i pokazala kitu. Kako ces ti ratovati kad ti Ameri mogu pratiti svaki korak iz aviona? Bolje da su se okrenuli politici i tako barem nesto izvukli iz ove borbe, ali ovako, Bgm tesko da mogu sacuvati bilo sta od teritorije.
Jeste nema sta, zato ste cekali 5 korpus i HVO u Banja Luci ljetos 1995 godine samo nekoliko dana nakon vojnih poraza u Krajini. Zbog toga ste i pristali biti dio BiH i potpisali dejton. A to sto ste dobili 49% je upravo zbog Dejtona, ne vojnog uspjeha (Cak su vam vraceni neki gradovi poput Sipovo, Mrkonjic Grad, itd) . Ako neko prati kartu tokom rata, RS je bila sve manja i manja iz godine u godinu. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/4/45/Western_bosnia_fronts.png
Hellbound, mi govorimo istu stvari. Americka intervencija je vise pomogla Srbima nego Bosnjacima jer ukoliko nije Dejton nastupao, Republike Sumarske nebi bilo.
Prikaži sve komentare (85)