Ne znam sta da mislim. Znam da sve vise ljudi kupuje hranu po velikim marketima jer tamo postoji kakva-takva kontrola kvaliteta. Poznajem neke seljake koji uvece oprskaju paradajz, paprike ili krastavac i sutra ujutru ih nose na pijacu iako na onim otrovima jasno pise da je od trenutka upotrebe do konzumacije potrebno da prodje najmanje 14 dana. I seljaci su postali prevaranti koji gledaju samo kako da zarade. I svi imaju posebne baštice gde gaje hranu za svoje potrebe, odvojeno od onoga sto ide u prodaju.
slažem se, ima svega, ali kao ni bilo šta drugo..tako se ni ovo ne može generalizovati, te sam siguran da se još uvijek može pronaći kvalitetna organska hrana...
Moze. Ima dva nacina da budes siguran. Da je sam uzgajas ili kupujes (sakupljaš) sumske plodove. Sve ostalo je ruski rulet i nema garancija. U skandinavskim zemljama je sve popularniji zakup malih parcela gde ljudi sami uzgajaju hranu aza svoje potrebe. I da paradoks bude veci medju njima je najvise visokoobrazovanih ljudi koji po zavrsenom poslu odlaze u bastu i uzimaju motiku u ruke.
Prikaži sve komentare (25)