Tvrdoš iz perioda IV-V vijeka, Petro-Pavlov manastir iz VII vijeka i Duži iz XVI. vijeka", ---------- Cekaj,..sad nista nije jasno Pravoslavni Manastir Tvrdos iz 4-5 vijeka...dakle 1500 godina,... Petro-Pavlov manastir iz 7 vijeka...1300 godina Jesu li to mozda pravili Srbi ili 'bosnjaci' :):):):)
Srpska Pravoslavna Crkva je osnovana u 11.vijeku, ciji god da su manastiri nije ih napravila SPC. Grci,nasi pretpostavljene vodje u to doba jesu, a Slaveni primaju krscanstvo tek u 8. vijeku.
Za tvoju informaciju,..nista nije 'osnovano" u 11 vijeku,..nego su sadasnji oni koji se zovu PRAVOSLAVNI ostali oni koji i jesu bili KATOLICI. Svaki hriscanski vjernik je bio KATOLIK. Oni koji su napustili ORGINALNO Hriscanstvo su se nazvali RIMO-KATOLICIMA. Dakle nasuprot uvrijezenom misljenju nekakvog CIJEPANJA,..Rimokatolici su napustili ORGINALNA ucenja Hriscanstva.... I jos nesto,..rijec SLOVEN se prvi put u istoriji pojavljuje u germanskim spisima u 6 vijeku,..a rijec SRBIN cak 1000 godina ranije u grckim spisima dakle u 3 vijeku pne Pokusaj da ne citas wikipediju,..nego uzmi recimo Njemacku, Rusku ili britansku enciklopediju
Prikaži sve komentare (107)