dolaze sekretari zamjenika pomocnika da pokupe ideje, zavrse svoj posao i pocaste domacu inteligenciju cevapima s jogurtom ili pilecim fileom sa sosom od gljiva !
Sumnjam da ce neko imati neku ideju a da to vec ne postoji. Niti je Google bio prvi pretrazivac, a niti je Facebook prva drustvena mreza. Drago mi je da se pocinje o ovome pricati kod nas, ali sumnjam u uspjeh. Nigdje ne pise koliko novca nude a zauzvrat traze kapitala start-upa u koji ce eventualno investirati. Naprimjer, Seedcamp daje €50.000 (uz ostalu podrsku) za 8-10% kapitala kompanije. Evo ima 19. septembra u Ljubljani. :) Ovdje su pored Macbooka trebali jos samo dodati kafu iz Starbucksa...
nikad ne znas, uvijek neki programer, ili obicni "kompjuteras" - mali iz komsiluka kojeg zovemo da vidi sta nam je s kompjuterom, sto iskace taj prozor, - u nekoj zemlji sa sve cvikama moze biti mislioc koji ima ideju vrijednu milijarde i ovi to zele kupiti pomocu milovanja po glavi, rijeci "to sinko", diplome sa potpisom sekretara zamjenika pomocnika i onda svi idu sretni na cevape ili pilece filete u importanne a sekretari odnesose ideju u kaliforniju !
Prikaži sve komentare (22)