Ovaj čovjek nema kredibilitet da se bori za radnička prava, makar onih koji na svojim plećima nose privredni rast zemlje odnosno "pravih" radnika koji rade u realnom sektoru. Nema kredibilitet jer je na čelu sindikata koji je produžena ruka politike od koje dobija mnoge povlastice kao što je npr. nedavno zaposlenje njegove kćerke u Vladi FBiH. Gdje je bio "borac" za radnička prava kada je trebalo artikulisati stavove obespravljenih nakon februarskih protesta. U mišijoj rupi, po direktivi politike naravno.
Da,to je problem.Jedinu sansu koju imamo da nesto promijenimo,pa i njega,je ako MMF izdrzi bar do oktobra sa nedavanjem kredita.Bojim se da drugog nacina nema.
Teško je očekivati da se aranžman sa MMF-om prekine tako naprasno. Možemo se nadati da će MMF istrajati da se kao uslov za nastavak aranžmana uvede tehnokratsko vladanje. To bi značilo smanjenje javne potrošnje u budućnosti i približavanje radnog zakonodavstva javnog i privatnog sektora. Ono što mi možemo je zahtjevati od vlasti da nam predoče jasno kakve to uslove MMF nameće, a dosada to naši kriju ko zmija noge.
Prikaži sve komentare (128)