Dino je čovjek. Možete ga mrziti koliko hoćete, iako ne znam šta imate od toga. Dok sam bio klinac, pjevljive mi bile njegove pjesme, nisam slušao tekstove kako ih danas slušam. I svaka mi pjesma priča priču o nekom dijelu mog života ili života neke mi drage osobe. On kao da je moj život živio. On kao da je sve živote živio. "Grudobolja", "10 mlađa", "Da šutiš", "Individualizam", "Moj je život Švicarska", "Kremen", "Umri prije smrti", "Paša moj solidni", "Zid", "Sa mojih usana", "Ne zovi me na grijeh", "Kad čovjek voli ženu", "Lelo", "Bosnom behar probeharao", "Vojnik sreće", "Jedna si jedina"... itd. itd. Za ove što će reći da su mu pjesme plagijati - ne čuh nigdje drugo ove tekstove na planeti Zemlji, a to što je uzeo muziku, pa brate od dvije stoje hitova, desetak muzika ne moraju biti njegove. Ostalih 190 jesu! Jedva čekam novi album.
Ma daj, čuj nema tekstova nigdje na svijetu ko njegovih. Brate nemam ništa protiv Dine Merilina, čak volim slušati njegove pjesme i pogađaju i ima prelijepih pjesama. Ali većina tekstova mu ima dubinu ko plehani tanjir. Ali svaka čast, skontao je šta masa voli i na šta se loži i vrlo je uspiješan.
Za DoxParadoxa Hahahaha, vidiš kako čovjek vidi ono što želi vidjeti i čuje ono što želi čuti. Ne napisah da "nema tekstova nigdje na svijetu ko njegovih" nego da ne čuh nigdje te njegove tekstove iako tvrde ljudi da su plagijati. Znači, niko na planeti osim Merlna ih ne pjeva. Radi se o muzici koju je Dino preuzimao, ne o tekstovima za koje, vidiš, mislim da su duboki i mnogoznačni, većina barem.
Prikaži sve komentare (156)