Da budemo jasni, bez provokacije i vrijedjanja,a komentarisemo po cinjenicama. 1. Nema nijedne zemlje na svijetu koja ima tri legalne vojske, pa nemoze biti ni u BiH. 2. U Armiji BiH, su se borili BiH patrioti iz svih naroda i nacija, pa time i Srbi. 3. Armija BiH je sacuvala drzavu, koja je medjunarodno priznata, i clanica UN. 4. U vladi R. BiH, su bili legalni i legitimni zastupnici Srpskog naroda. Jedan radikalni dio Srba se pobunio, i stvorio pobunjenicki front, protiv drzave i njene nezavisnosti, Koje nikako nemozemo nazvati borcima, vec pobunjenicima i teroristima, koji su organizovani uz podrsku druge zemlje, tj. Srbije, i njima bi trebala Srbija dati nekakve boracke, jer su se borili za njihove ciljeve, ciljeve tz. velike Srbije. Pa se covjek pita, zasto da njima daju boracke gradjani BiH, a posebno nesrbi, kojih ima u Bosni vise od 70%. kakav je to nacin da neko njih treba smatrati borcima, i davati im boracke? U tz. rs. zivi veliki broj nesrba,i zasto da placaju ubicama?
Slažem se s tobom 99.9% , samo bih da jednu stvar prepravim: Znam da su 3 naroda u Bosni po nekim novim glupostima ali kad razmislimo mi smo svi Bosanci. Muslimani, Pravoslavci i Katolici. Bosanci.
Da Nermine, upravo tako. Svi smo mi Bosanci, u istinu u Bosni nema ni Srba ni Hrvata, sem onih koji su zaista dosli iz susednih zemalja sluzbeno, ili poslovno. Ali oni zele da se tako zovu, a time prave Problem I drzavi i narodu BiH. Casni Bosanci-pravoslavci, nece nikad reci da su Srbi.
Prikaži sve komentare (45)