Evropa jos jednom dokazala da nije daleko odmakla od srednjeg vijeka i spaljivanja na lomacama...samo su sada nacini i sredstva "uljudjeniji" i "civilizovaniji", nece te fizicki spaliti, ali hoce te finansijski podrediti, sto u danasnjem vremenu bude ravno fizickom unistenju.
po mom mišljenju netačna percepcija stvari. evropskim zakonima je već regulirano da poslodavac mora svakoga čovjeka adekvatno platiti za obavljeni posao bez obzira da li taj posao radio muškarac ili žena. onaj ko primi manje a obavio je istu normu posla može se žaliti i poslodavac će u tom slučaju snositi posljedice. zašto to razdvajati na muškarac i žena.
ukoliko evropski parlament ne zeli garantovati da za isti rad budu isto placeni m i z, onda je to direktni atak na zene. zasto ne zele garantovati, ako je stvarno stanje vec takvo kako kazes? zasto je podnesen izvjestaj u kom se ocigledno naslo za shodno traziti takvu garanciju, posto je ocito da taj izvjestaj pokazuje nesto drugacije stanje na terenu nego sto ti kazes... zasto traze zabranu otpustanja tokom porodiljskog, ako se to inace ne dogadja? ja vjerujem da vecina poslodavaca pazi kako radi i pridrzava se osnovnih normi, ali ako jedan evropski parlament odbije garantovati ravnopravnost polova sto se tice placenosti za isti posao, onda je evropa zaglibila u blatu srednjeg vijeka. licno sam dozivjela da me na intervjuu za posao odbiju s rijecima "idealan ste kandidat, ali vjerovatno cete radjati i ja ne zelim da godinu dana budem bez radnika i samo zato necete dobiti posao!"
Prikaži sve komentare (96)