Otpuštanje za VRIJEME PORODILJSKOG BOLOVANJA - dozvoljeno u EU !!!! ??? Pa naši radnici onda imaju extra prava u odnosu na njihove... kod nas otpusti radnika koji je više na bolovanju nego na poslu - eto te na sudu i moraš platiti ogromnu odštetu !!! - a kamoli na porodiljskom bolovanju...to je nemoguće kod nas ...
Ne nije dozvoljeno, ali nakon porodiljskog da. Porodiljsko bolovanje / odsustvo s posla kako hocete nije na teret poslodavca nego na teret drzave!
Vjeruj ko god prijavljuje radnike ima te obaveze...druga stvar je ko radi na crno... te ne računam. Pa nije na teret poslodavca, ali problem se javlja što poslodavac mora da primi novog radnika da bi se taj nadomjestio, ne bi ni to bio neki problem, ali npr. ako se radi o nekom stručnom radnom mjestu, za koje je potrebna višemjesečna obuka i ako se desi da nekoliko radnica istovremeno ide na trudničko - onda se javlja problem. Ono, što se trudničkog tiče... za mene je sve ok, i čuo sam da neki poslodavci postavljaju te uslove što je krajnje nehumano. Problem su radnici koji jednostavno ne žele da rade pa stalno vise po kojekakvim bolovanjima a neki od njih u međuvremenu nađu sebi drugi posao i na crno rade...da da i to se dešava, i poslodavac u tom slučaju radniku ne može ama baš ništa - jer on je službeno na bolovanju.
Prikaži sve komentare (96)