Jasno mi je donekle, da smo mi , narodi bivse Jugoslavije, mogli da progutamo pricu koju nam je zapad kreirao i poturio kao pravu stvar. Primili smo se na nacionalizam manje vise svi bez neke bitne razlike i svi znamo kako je to zavrsilo. Poslije toga , nekoliko zemalja, da sad ne nabrajam , izgubilo svoju vlast i integritet, takodje gutajuci zapadnu zvaku. I te zemlje su zavrsile u socijalno nepodnosljivoj situaciji, a stanovnistvo je uglavnom na rubu egzistencije. E sta mi nije jasno ?! Nije mi jasno, da ukrajinski narod, poslije toliko vidjenog u zadnjih 20ak godina, nije izucio skolu, pa se i on prima na stari sablon i odvodi sam sebe u propast bez povratka. Nije mi jasno dokle ce narodi jedne po jedne zemlje pusiti istu foru.
Kako ste samo ofirni s ovim komentarima. Dakle ukrajinski narod je krivac zbog ruske agresije? I ne, za tvoju informaciju nismo se svi "bez neke bitne razlike" primili na naconalizam. Dokaz imas u brojkama iz rata.
Izvini EminaSa, a gdje je bila ruska armija kad su ukrajinski demonstranti krenuli nasilnicki prema svojoj legitimno izabranoj vlasti i onako mjesecima bjesomucno napadali SVOJU policiju, koja im nije pruzala otpor. Ruska armija je krenula U tihu akciju zastite svojih gradjana tek nakon olimpijade, a tad je vec medju ukrajincima, sto policijom sto demonstrantima bilo na desetine mrtvih. Ko je na koga tu vrsio agresiju?! A daj mi primjer, gdje je i jedan ruski vojnik samo ZAGALAMIO na nekog ukrajinskog stanovnika. O kakvoj uopste agresiji pricas?! I upravo takvi kao ti su se u Jugi primili na navionalizam, a ako si bila zrela osoba u to vrijeme, onda se i sjacas kako je bilo, pa budi postena i reci.Nemoj davati izjave iz rusofobije. A sad mi daj konkretan odgovor na ovo sto sam ti rekao, molim te !
Prikaži sve komentare (76)