Kako izvještavaju mediji iz Ukrajine, muslimani Tatari, koji žive na Krimu počelu su da se organiziraju za mogući rat protiv Rusije, odnosno počeli su pripreme za odbranu svoje zajednice od ruske okupacije. Tatari su počeli formirati dobrovoljačke jedinice. Lideri muslimana Tatara jasno su poručili da su krimski muslimani jedinstveni u odbrani Krima od najavljene ruske okupacije. Također, Mustafa Jemilev, jedan od lidera muslimana Tatara na Krimu i član ukrajinskog parlamenta izjavio je da se krimski muslimani organiziraju u dobrovoljačke jedinice i da očekuje od ukrajinske vlade da ih naoruža. „ Mi ćemo se boriti ako budemo izloženi okupaciji", kaže Mustafa Jemilev.
Eto ciste budale !!!!! on ce da se bori sa 280000 dusa i to su i muskarci i zene deca starci!!! a on ce svoje dupe da cuva u Kijevu a narod da najebe na Krimu!!!
Nije bitno koliko je dusa ,bitno je kakav si u dusi,to je zemlja Tatara i nemoze niko da im je uzme,napadali su Rusi i Čečeniju al hrabro srce niko ne moze tek tako da pobjedi.
Prikaži sve komentare (95)