Podrzavam svaki vid mirnog protesta, ali u ovakvim situacijama kao i u ratu fukare izadju na vidjelo i unistavaju drustveno dobro. Vlasti ce proci,a gradovi ostaju
Sta mislis kolko kosta prefarbat fasadu, promjenit prozore i vrata ? A sta mislis kolko su pokrali i kolko ce jos pokrast ? Samo silu postuju, dakle moraju se silom potamanit.
Fukare su na vlasti i oni ne razumiju drugačiji jezik od sile. Tlače nas godinu za godinu, iz dana u dan i sad je DOSTA!!! Nikad se u ovoj zemlji nista nije postiglo s lijepom riječi, bandu samo motkama možemo otjerat, a onda to treba da zvoni u glavi onima koji će da ih naslijede tako da znaju da će isto da im bude ako nastave da nas muče jer u nas više ne može da stane. Ovaj bunt koji se konačno događa nije samo bunt obespravljene radničke klase Tuzle, nego i svih drugih, mladih, penzinera, boraca. Bijeda nema ime i prezime, nema nacionalni predznak i ona nam je svima nad glavom i zato svi ljudi bez obzira u kojem gradu zive i kako se zovu treba da ustanu i da kazu DOSTA!!! Vrijeme je i mi krenemo naprijed.
Prikaži sve komentare (223)