Banovic Strahinja imao je lijepu zenu srpkinju koja je pobjegla sa brkatim turcinom, zvanim Anadolski sejtan. Poslije potjere tj. kada ih je srpski junak sustigao i kada su izasli na dvoboj, optuzio je turcina da mu je kidnapovao i oteo zenu. Anadolski sejtan odgovara Strahinji: "Nije tacno, sama je posla samnom jer me voli, kukavico pitaj je, neka ide s tobom ako hoce". Na veliko zaprepastenje Strahinje, srpkinja odgovara da ne zeli ici i da zeli ostati sa Anadolskim sejtanom, turcinom. Ovo je sve istina i moze se provjeriti!
strahinji bila cuna mala neobrezana, pa mu je zena pobjegla sa turcinom. Meni je licno rekla jedna srpkinja da vise voli bosnjacki kurac nego srpski
I, šta je tu novo? Mudar čovjek jednom reče: "ćud je ženska smiješna rabota/ Ne zna žena ko je kakve vjere/ stotinu će promijenit vjerah da učini što joj srce žudi." Tako i sa Radojicom pobježe Hajkuna đevojka, tako se Hanka nacionale savijala oko Milićevog "vukašinovića", tako je Alijinoj ćerci dopao Srbin.. i obrnuto u hiljadu primjera. Nema se šta provjeravati. To je najstarija priča na svijetu.
Prikaži sve komentare (213)