Ja sam mislio da samo zlocesta Rusija vrsi pritisak i ucjenjuje komsije. Prosto ne mogu da vjerujem da ce andjelcici iz EU da koriste takve varvarske metode sa svojim clanicama. Malo me to cudi jer znam da je u interesu Njemacke da sve zemlje EU, i one koje to zele da postanu, budu nezavisne, slobodne i bogate. Ko je kriv ovim malim, beznacajnim drzavicama sto nisu napravili sve po zakonu i pravilima, postujuci sve bozije zapovjesti. Naprimjer kad je veliki gazda iz Berlina pravio "Sjeverni tok" sa tom istom zlocestom Rusijom. Sve po propisima.
Ne radi se tu ni o kakvim propisima i zakonima nego jednostavno o kontri iz Brussels-a za Rusko lobiranje Ukraine da odustane od potpisivanja ugovora o suradnji sa EU. To je valjda ocigledno.
Znam Vajate Erpe, samo sto je Ukrajina vidjela da ce bez saveza i povlastica koje imaju sa Rusijom, ostati gladni, goli i bosi, pa su izmedju Rusije i sarene laze zvane EU izabrali Rusiju. Ovi su pokusali da urade nesto na svoju ruku, za svoj narod i drzavu, a to nije dozvoljeno u zajednici "ravnopravnih" naroda. To je eksluzivno pravo njemackog naroda.
Prikaži sve komentare (140)