12. Objasni Upravniče kako se zove scenograf Narodnog pozorišta Sarajevo, i koja je zadnja scenografija koja je napravljena i kada? 13. Objasni kako uposlenici pozorišta "reketiraju" bilo koga tko iznajmi dvoranu pozorišta, pa se ljudi hvataju za glavu. Znaš jako dobro na šta mislim? Jesi li pokušao zaustaviti to "Gojerovo naslijeđe"? Nisi. Zbog kukavičluka, da se ne zamjeraš, jer kako ti kažeš - ja sam dirigent, nisam se školovao za direktora?! Ništa od ovoga ne bih napisao niti komentarisao, da nas sve skupa, ovom jadnom konferencijom ne praviš budalom, Ti i Tvoji poslodavci, koji te bezuspješno uče marifetlucima, jer si netalentiran! A to što si se zaljubio u međuvremenu, u pozorištu...to je za neka druga i bolja vremena, ako ih bude. Ciao.
jasenk, Ovo sto ovdje navodis, ocito nije prava adresa. Daria znam licno, i stvarno imam visoko misljenje o njemu kao covjeku, ali ako je svo to sto si napisao tacno, i imas dokaze o tome, onda brate trebas otici u krim policiju i to njima dati, potpisati javno krivicnu prijavu, pa neka odgovara. Jedina stvar koju mogu zakljuciti od svega sto si napisao je da si uposlenik pozorista ili ti neko veoma bliza tamo radi. Samo moras biti svjestan da nije tako samo u NP, tako je u mnogim javnim ustanovama. Kada bi samo znao koliko u kantonu postoji javnih preduzeca i ko je sve u njihovim nadzornim i upravnim odborima i koliku lovu uzimaju, mislim da bi pao sa stolice.
Ne znam što bi ti rekla, posjećujem NP kad god sam u mogućnosti, ali sto ja mogu primijetiti je da u BiH umjetnost, u svakom obliku umire, pa tako i polako i NP. kad vidim da nam je Zemaljski muzej zatvoren pitam se kao i druge umjetničke institucije nisu zatvorene. Ali u proteklih par godina otkako je Dario Vučić direktor vidim pozitivne promjene u NP. Mislim na akciju hora opere i Altu, kada su pjevali ustali i počeli pjevati i zadivili ljude ( ljude koji nikad nisu ni bili u NP) te s tom akcijom probudili njihovu znatiželju. mogu pomenuti na aktivnu web stranicu i bolje uređeno NP. Sjecam se vremena kada je bilo i drugih direktora i kakvi su tad bili izvjestaji. Kako sam ćula ovaj direktor se ne šofira ( mislim na auto i šofera što bi bilo u stilu naših političara i direktora) što samtram pozitivnom stranom. A da ne govorim o tome što sam čula i vidjela od Daria Vučića, koji u svoje "privatno" vrijeme je aktivan u humanitarnim akcijama.
Prikaži sve komentare (23)