Ma kakvi glasovi, kakav Samir F... To su sve glasovi publike za šta Samir nije ni prošao. Ovo je izabrao stručni žiri sastavljen od: Randy Breckera , Joe Lovana i Lenny Whita. Svi koji imalo poznaju jazz znaju koliko su značajni ovi muzičari. Stranica jest relativno nepoznata, posebno ljudima odavde, ali zar je jazz muzika ljudima odavde ( statistički ) išta više poznata? Čestitke SInanu! Svaka čast. Kvalitet uvijek nađe svoj put.
Evo, malo procackah po site-u: http://madeinnyjazz.com/top_5_composer_category/ - ako vas zanima, lista top 5 kompozitora. Vidim, ispod pjesme Sinan napisao ovaj isti text o ratu i još da mu se dupli album 'Bosnia Groove' moze cuti na www.jazzradio.com, što je najveci online jazz radio, il je i to nepoznato, haha. Cudan smo mi narod. Sretan Vam Dan državnosti BiH!
Ko se još prijavio od velikih zvijezda jazz muzike osim Sinana? Bugar, Ukrajinic, Bosanac, Rus, Hrvat, Spanac, Argentican i Finac. Ne izmišljaj živa bila. Ovo je poluanonimni sajt, sa teškim anonimusima koji se takmiče i samo budala bi mogla reći da je on među 5 najboljih kompozitora jazz muzike na svijetu. Nijedan poznati kompozitor jazza se nije ni prijavio. Nijedan Amerikanac uopšte se nije prijavio za ovaj cirkus. Ali eto može se reći da u konkurenciji ovih prijavljenih po mišljenju žirija ove stranice/organizacije njegova kompozicija među pet najboljih. Što je ogromna razlika. http://madeinnyjazz.com/committee/
Prikaži sve komentare (36)